1ste graad B-stroom

In de B-stroom komen er naast algemene vorming meer praktische vakken aan bod zoals beeld, beweging en gezondheid en techniek.

Hier is extra aandacht en meer tijd om je te helpen met studeren en je klasgroep wordt bewust kleiner gehouden. We willen elke leerling bieden wat hij/zij nodig heeft volgens zijn eigen talenten en interesses.

De B-stroom bouwt verder op de leerstof van het basisonderwijs, we zetten in het eerste jaar extra in op:

  • Beweging en gezondheid: fit in je hoofd en je lichaam door een juiste levensstijl; via spel en beweging leer je op een gezonde manier in het leven staan.
  • Nederlands: voor Nederlands krijg je een extra lesuur de tijd, meer tijd om moeilijkere zaken te doen of meer tijd voor extra uitleg en oefeningen.
  • IT en media: een creatieve verkenning van IT en media; je maakt kennis met leuke en nuttige apps en leert toepassingen die je in verschillende vakken kan gebruiken.
  • Zit-Dat-Zo: leren leren en leren leven – tips en tricks; maar je bouwt in dit vak ook aan je zelfvertrouwen en een goede klassfeer.

De lessentabel voor het eerste jaar ziet er zo uit:

In 2 B volg je de basisoptie Economie en organisatie om goed voorbereid te zijn op onze tweede en derde graad waar we Onthaal, organisatie en sales aanbieden, maar ook Onthaal en recreatie.

Welke keuzes maak jij als consument en als ondernemer - hou je daarbij rekening met duurzaamheid, privacy en milieu? Ontwikkel je ICT-vaardigheden en leer ze functioneel toepassen, oefen je sociale en communicatieve vaardigheden in een bedrijfsgerichte omgeving – verken de wereld van de onderneming!

Economie en organisatie is op onze school allesbehalve een saaie boel. Wij maken er een praktijkgerichte opleiding van met aspecten die er vandaag in het (bedrijfs)leven toe doen. Sta alvast op van je stoel! 

De lessentabel voor het tweede jaar ziet er zo uit: