2de graad finaliteit arbeidsmarkt

Organisatie en logistiek

Organisatie en logistiek is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Ze biedt inzicht in de werking van ondernemingen en is gericht op het ontwikkelen van competenties met betrekking tot onthaal-, verkoop- en logistieke activiteiten.

Als leerling Organisatie en logistiek verdiep je je in de logistieke goederen- en informatiestroom in een onderneming. Je communiceert efficiënt, kwaliteitsvol en klantvriendelijk in functie van onthaal- en verkoopactiviteiten. Daarnaast weet je doelgericht je ICT-kennis en vaardigheden in te zetten, want de goederen-, documenten- en informatiestroom zijn in sterke mate gedigitaliseerd. Ben jij dé office manager van de toekomst?

Iets voor jou?
Je bent:

  • communicatief
  • administratief sterk
  • handig met ICT
  • nauwgezet in je werk

Wat erna?

In de derde graad is Onthaal, organisatie en sales binnen onze school een logisch vervolg van je opleiding. Deze studierichting leidt na de derde graad tot de beroepskwalificaties Winkelverkoper en Administratief medewerker onthaal. Daarmee ben je voorbereid om dadelijk aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt.

 

Onthaal en recreatie

Onthaal en recreatie is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. De leerlingen leren hoe bezoekers te onthalen en de nodige informatie te verstrekken. Ze gaan dieper in op de recreatieve context waarbij ze met diverse doelgroepen leren omgaan voor het begeleiden van allerlei activiteiten. Daarbij besteden ze aandacht aan de nodige voorbereidingen en de vereiste apparatuur.

Een leerling Onthaal en recreatie is sterk taalgevoelig en gaat graag in interactie met bezoekers en klanten – sociaal vaardig zijn is dus een must. Hij/zij houdt zich graag actief bezig met diverse praktische opdrachten ter ondersteuning van recreatieve activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Iets voor jou?
Je bent:

  • taalgevoelig
  • sociaal vaardig
  • creatief
  • graag actief bezig

Wat erna?

In de derde graad is Onthaal en Recreatie een logisch vervolg van je opleiding. De studierichting Onthaal en recreatie leidt na de derde graad tot de beroepskwalificaties Onthaalmedewerker en Recreatief medewerker. Daarmee ben je voorbereid om dadelijk aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt.